By: didiz rushdi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Thursday, 4-May-2006 07:01 Email | Share | | Bookmark
Antara Subjek

Update :

Semalam saya dapat new YM mesej from Syaffrida, saya paste disini utk anda fahami nilai sebenar disebalik
"gambar rosak" saya ni

Quote:
Alamak.. nama mokcik naik carta pulak.. ****blush**** Anyway dear.. mata orang biasa macam mokcik tengok gambar nie akan kata.. "eshh.. budak nie tangkap gambar tak jadik nie.. tak clear ek".. "eh.. tapi ko tengok muka si isteri tu... alahai...dari jauh nengok sang suami pun tersenyum gembira.. bermakna.. seronok sangat nampaknya di hari bahgia.. tak lekang mata memerhati yang tersayang.. hingga tak sedar budak nie tengah sibuk ambik gambar" .. Eh didi.. bila crop gambar tu tinggal muka je..cerita tu hilang.. hehehehhe.. jadik gambar potrait untuk cantikkan album je.. not a memory..




kalau teringin nak tengok beberapa montaj grafik untuk pasangan nie, boleh
check out http://fotokahwin.fotopages.com



biar saya share satu kata-kata dari seorang kawan yg telah lama berkahwin dan punya
cahaya mata... saya minta dia komen tentang gambar wedding saya dan ini kesimpulan dari
kata-katanya..

"tiada apa pada teknik jika keceriaan & saat itu tidak dapat diceritakan & dirasai oleh anak-anak kita yang melihatnya pada suatu masa nanti... walaupun foto tu gagal atau hebat dari aspek teknikalnya " Syaffrida - Petronas


Tuesday, 2-May-2006 06:31 Email | Share | | Bookmark
eye contact

bermain dengan kanak-kanak
spontan
dalam aksi
View all 4 photos...


bagaimana mendapatkan eye contact yang baik ?
kalau anda ada tips, kita boleh share kat sini...

dalam apa jua situasi sekali pun... jika anda berjaya
mendapatkan eye contact dengan subjek.. pasti foto anda
punya makna

http://azlijamil.fotopages.com - Azli Jamil


Saturday, 22-Apr-2006 09:53 Email | Share | | Bookmark
Nikah Sham & Rohaya

 
 
 






18 - 55 mm lens | iso 200 | f 3.5

Terima kasih kepada Izat ( http://liutrawa.fotopages.com ) yang sudi
bawa saya ke majlis pernikahan pasangan ini sebagai tukang menyelit.

Kepada pasangan (sham & rohaya) jangan serik berpose' depan
kamera & tahniah. Sekali lafaz aje dah settle walaupun pak imam
berjaya mencuakkan anda. Ada lagi gambar, tunggu next post kay.

Rushdi | 012.2640802
foto@ekadmalaysia.net | http://fotokahwin.fotopages.com | http://lassodesign.fotopages.com


p/s : Saya berada di Putrajaya dari 23hb sehingga 28hb April 2006. Sesiapa mahu berhubung
dengan saya, anda boleh tinggalkan pesanan 07-5217130 (ofis) atau telefon hp saya antara jam
6.00 petang hingga 10.00 malam.




Friday, 21-Apr-2006 03:00 Email | Share | | Bookmark
Kesabaran dan posisi

early morning around 9 a.m
kisahnya begini... mula-mula angle jauh
lepas tu dapat dtg dekat lagi
View all 4 photos...


ISO 200 | f/5 | 1/200 mm | Aperature Priority + edited with Photoshop

Syed Nasir - http://syednasir.fotopages.com

Rushdi | 012.2640802
foto@ekadmalaysia.net | http://fotokahwin.fotopages.com | http://lassodesign.fotopages.com


Wednesday, 19-Apr-2006 16:58 Email | Share | | Bookmark
Keropok Lekor

taken with olympus camedia C-60


Satu lagi koleksi gambar yang diambil menggunakan kamera compact (PNS),
kelebihan kamera PNS ialah, sesetengahnya dilengkapi dengan kebolehan
macro. Gunakan kelebihan ini sebaiknya untuk challenge pengguna DSLR

Rushdi | 012.2640802
foto@ekadmalaysia.net | http://fotokahwin.fotopages.com | http://lassodesign.fotopages.com
]


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net